U
Online shop
Select Page

Относно серия OK

Вентилатори за баня и WC от серията ОК достъпни за всеки потребител, но същевременно с отлично качество и красив дизайн. Осигуряват продължителна или прекъсната вентилация в санитарните помещения при изключително нисък разход на електроенергия. Могат да се използват за извеждане на въздуха от малки и средни жилищни, офис и търговски помещения или между съседни помещения като топлообменници. Монтират се на стена, таван, окачен таван към въздуховоди или тръби на сградната вентилационна инсталация с присъединителен диаметър  Ø100, а посредством специален преходник към Ø120мм.

Предвидена е възможност за окоплектоване с възвратна клапа, таймер, датчик за влага, светлинен датчик и вградено LED осветление.

Безопасност

Изработени са от висококачествени безвредни материали при съобразяване с нормите на шум и противопожарна безопасност. Вграденият електродвигател е със степен на защита IP 24, което позволява нормално функциониране на вентилатора при висока влажност.

За монтаж в близост до душ зоната (зона 1 на схемата) или за свързване към душ кабини са предвидени нисковолтови модели LV 12V гарантиращи висока степен на безопасност.

Опции

Базовият модел се предлага с или без автоматично затваряща се възвратна клапа.
Вентилаторът се включва от електрическия ключ за осветление на помещението, а вградения таймер осигурява работа още 5 или 15 минути след изключване на ключа.
Вентилаторът се включва когато влагата в помещението надвиши 70%, като вградения таймер осигурява още 5 или 15 мин. работа след понижаване на  влажността под 70%.
Вентилаторът се включва при осветяване на помещението, а вградения таймер осигурява работа още 5 или 15 минути след като помещението се затъмни.
Модел с LED светеща лента. Предлага се в 5 цвята.
ОК-UE – Енергийно ефективен вентилатор с ниско ниво на шум, степен на защита IP X5 и дебит до 80m3/h , който консумират само 5,5W/h. Изпълнява се по заявка.
Автоматичен затварящ се капак, предотвратяващ навлизането на неприятни миризми и насекоми, предлаган като допълнителен аксесоар.

 

Покажи още