U
Online shop
Select Page

Относно серия MM

Вентилаторите за баня са най-популярното и достъпно модерно решение за отстраняване на влагата от мокри помещения и предотвратяване образуването на мухъл и гъбички.
Вентилаторите за баня и WC от серия MM, са със съвременен дизайн и безкомпромисно качество. Осигуряват продължителна или прекъсната вентилация в санитарните помещения при изключително нисък разход на електроенергия. Могат да се използват за извеждане на въздуха от малки и средни жилищни, офис и търговски помещения или между съседни помещения като топлообменници. Монтират се на стена, таван, окачен таван към въздуховоди или тръби на сградната вентилационна инсталация с присъединителен диаметър Ø90, Ø100, Ø120 и Ø150мм.

Тази серия се предлагат и в двускоростно изпълнение (MM-2S),  с допълнителен безшумен, енергоспестяващ режим

 

Предвидена е възможност за окоплектоване с възвратна клапа, таймер, датчик за влага, светлинен датчик и вградено LED осветление.

Във вентилатора е вграден безшумен електродвигател с търкалящи, двойно капсуловани лагери (NSK Japan), които гарантират 30 000 часа безотказна работа на апарата при монтаж в хоризонтално или вертикално положение.

Безопасност

Вентилаторите от серия ММ са изработени от висококачествени безвредни материали при съобразяване с нормите на шум и противопожарна безопасност. Вграденият електродвигател е със степен на защита IP24, IPX4, IPX5 а високодебитното им изпълнение с IP 56, което позволява нормално функциониране на вентилатора при много висока влажност.

Предвидена е възможност за окоплектоване с възвратна клапа, таймер, датчик за влага, светлинен датчик и вградено LED осветление.

Вентилаторите се свързват към монофазна електрическа мрежа през ключ или димер – за управление на оборотите (без UE моделите). По поръчка вентилаторите могат да бъдат произведени за други захранващи напрежения.

За монтаж в близост до душ зоната (зона 1 на схемата) или за свързване към душ кабини са предвидени нисковолтови модели LV 12V гарантиращи висока степен на безопасност.

Опции

Базовият модел се предлага с или без автоматично затваряща се възвратна клапа.
Вентилаторът се включва от електрическия ключ за осветление на помещението, а вградения таймер осигурява работа още 5 или 15 минути след изключване на ключа.
Вентилаторът се включва когато влагата в помещението надвиши 70%, като вградения таймер осигурява още 5 или 15 мин. работа след понижаване на  влажността под 70%.
Вентилаторът се включва при осветяване на помещението, а вградения таймер осигурява работа още 5 или 15 минути след като помещението се затъмни.
Модел с LED светеща лента. Предлага се в 5 цвята.
MM UE – Енергийно ефективни вентилатори с ниско ниво на шум, степен на защита IP X5 и дебит до 80m3/h, 85m3/h  и 100m3/h , които консумират само 5,5W/h.
 Двускоростен вентилатор, с допълнителен безшумен, енергоспестяващ режим.
Автоматичен затварящ се капак, предотвратяващ навлизането на неприятни миризми и насекоми, предлаган като допълнителен аксесоар.
Покажи още