U
Online shop
Select Page

Относно серия Намалена дължина

Само 30мм монтажна дълбочина. 

Вентилаторите за баня са най-популярното и достъпно модерно решение за отстраняване на влагата от мокри помещения и предотвратяване образуването на мухъл и гъбички.
Вентилаторите за баня и WC от сериите MMN и MM-OK, са със съвременен дизайн и безкомпромисно качество. Осигуряват продължителна или прекъсната вентилация в санитарните помещения при изключително нисък разход на електроенергия. Могат да се използват за извеждане на въздуха от малки и средни жилищни, офис и търговски помещения или между съседни помещения като топлообменници. Монтират се на стена, таван, окачен таван към въздуховоди или тръби на сградната вентилационна инсталация с присъединителен диаметър Ø100мм.

Предвидена е възможност за окоплектоване с възвратна клапа, таймер, датчик за влага, светлинен датчик и вградено LED осветление.

Във вентилатора е вграден безшумен електродвигател с търкалящи, двойно капсуловани лагери (NSK Japan), които гарантират 30 000 часа безотказна работа на апарата при монтаж в хоризонтално или вертикално положение.

Безопасност

Вентилаторите от сериите ММN и MM-OK са изработени от висококачествени безвредни материали при съобразяване с нормите на шум и противопожарна безопасност. Вграденият електродвигател е със степен на защита IP X4, IP X5 и IP 56, което позволява нормално функциониране на вентилатора при висока влажност. Вентилаторите могат да бъдат произведени по поръчка за други захранващи напрежения.

За монтаж в близост до душ зоната (Зона 1 на схемата) или за свързване към душ кабини са предвидени нисковолтови модели LV 12V гарантиращи висока степен на безопасност.

Опции

Базовият модел се предлага с или без автоматично затваряща се възвратна клапа.
Вентилаторът се включва от електрическия ключ за осветление на помещението, а вградения таймер осигурява работа още 5 или 15 минути след изключване на ключа.
Вентилаторът се включва когато влагата в помещението надвиши 70%, като вградения таймер осигурява още 5 или 15 мин. работа след понижаване на  влажността под 70%.
Вентилаторът се включва при осветяване на помещението, а вградения таймер осигурява работа още 5 или 15 минути след като помещението се затъмни.
Модел с LED светеща лента. Предлага се в 5 цвята.
Серия MM-ОК UE – Енергийно ефективени вентилатор с ниско ниво на шум, степен на защита IP X5 и дебит 100m3/h, който консумира само 5,5W/h.
Автоматичен затваряща се възвратна клапа, предотвратяващ навлизането на неприятни миризми и насекоми, предлагана като допълнителен аксесоар.
Покажи още

Trickle Impregnation Technology

  • Sealed motor against dust and moisture
  • Maximum isolation characteristics
  • Longlivity of the electric motor