U
Online shop
Select Page

Относно серията Eco-Fresh

ИНТЕЛИГЕНТНИ РЕШЕНИЯ ЗА ЗДРАВОСЛОВЕН МИКРОКЛИМАТ

 

Според Световната здравна организация най-вредното за човешкия организъм сред всички въздействия на околната среда, е замърсеният въздух. Докладът, публикуван през 2013 г., обявява, че замърсеният въздух е най-значителната заплаха за човешкото здраве и, противно на общоприетото схващане, въздухът в помещенията е по-опасен от външния.

Стаите съдържат много бактерии, вируси, спори на плесени и други вредни за човека микроорганизми. Някои от тези микроорганизми се развиват поради лоша климатизация, висока температура, понякога поради прекомерно сух въздух. В повечето случаи домовете ни нямат бариери срещу опасни органични частици, съдържащи се в замърсения външен въздух и които проникват нефилтрирани в домовете ни.

Вентилацията е първокласно допълнение към климатиците, които регулират температурата, но не променят застоялия въздух в помещението.

 

“Eco-Fresh” е голяма стъпка в развитието на вентилационните системи. Използването на Eco-Fresh в затворени пространства поставя ново ниво в подаването на чист въздух. За основа системата “Eco-Fresh”  има безшумен вентилатор с двойно капсуловани търкалящи се лагери (NSK Japan), многостепенна филтрираща система, термостат, топлообменник (рекуператор), керамичен нагревател, йонизатор и сензор за влажност. В резултат на това, системата създава здравословен микроклимат, като доставя в помещението чист, филтриран, наситен с кислород и отрицателно заредени йони въздух.

 

Системата пречиства постъпващият в помещението въздух от миризми, прах, бактерии и отработени автомобилни газове. В уреда е вграден сензор за влага (хидростат), който контролира влажността, поддържайки я в границите под 75% , което ограничава процеса на овлажняване и предотвратява образуването на плесен и мухъл.

Отделяните при работа на уреда отрицателно заредени йони действат антисептично, потискат развитието на болестотворните микроорганизми – вируси и бактерии, предпазвайки от инфекции и остри респираторни заболявания. Йонизираният въздух повишава работоспособността, премахва умората, влияе положително на самочувствието и подпомага възстановяването след продължителни и тежки боледувания и има благотворно въздействие при състояния на бронхиална астма, респираторни заболявания, мигрена, неврози и сърдечно-съдови проблеми.

 

 

ДАТЧИК ВЪГЛЕРОДЕН ОКСИД (CO)Сензорът постоянно следи за наличие на въглероден оксид в помещението.

СЕНЗОР ЗА ВЛАГА / ХИДРОСТАТ /- Контролира влажността в рамките на 75%.

ЙОНИЗАТОР – Насища въздуха с отрицателни йони. Отстранява специфични и неприятни миризми. Унищожава болестотворни микроорганизми. Предпазва от плесен и мухъл.

РЕВЕРСИВНА  ВЕНТИЛАЦИЯ –  С рекуперация на топлинна енергия.

ТОПЛООБМЕННИК – Допринася за значително намаляване на топлинните загуби по време на вентилация.

КЕРАМИЧЕН НАГРЕВАТЕЛ – Нагревател с положителен температурен коефициент, саморегулиращ се (50~400W) и икономичен.

НАГРЕВАТЕЛ – Икономичен, предназначен за импулсна работа. Поддържайте температурата на входящия въздух 23°C.

2 СКОРОСТЕН – 2 скоростния вентилатор, позволява регулиране на работата на вентилатора от 45m³/h в нощен безшумен режим, до 70m³/h в дневен режим.

5 SСКОРОСТЕН – 5 скоростия вентилатор, позволява регулиране на работата на вентилатора от 30m³/h в нощен безшумен режим, до 120m³/h в дневен режим. Служи за нагнетяване на чист въздух отвън навътре.

ДИСТАНЦИОННО – Можете да управлявате дистанционно всички функции на системата

КОНТРОЛЕН ПАНЕЛ – Регулира плавно количеството входящ въздух от 30m³/h до 100m³/h.

ФИЛТЪР С АКТИВЕН ВЪГЛЕН – гарантира притока на чист въздух дори в силно замърсени градски и промишлени райони. Изчиства въздуха от миризми, прах, бактерии, сажди, отработени автомоболни газове и други

HEPA ФИЛТЪР – Висококачествен HEPA филтър се използва за улавяне на фини частици като pm0,3, бактерии и вируси. Ефективността на пречистване на вируса е повече или равна на 99,99%.

ЗАЩИТНА МРЕЖА – Предотвратява навлизането на насекоми.

КЛАПА – Предотвратява притока на студен въздух, когато уредът е изключен.