U
Online shop
Select Page

Относно серия MM-S

Високотемпературни вентилатори за сауна и парна баня 

Серия с търкалящи, двойнокапсуловани лагери NSK Japan, които гарантират 30 000 часа безотказна работа на апарата при монтаж в хоризонтално или вертикално положение.

 

При ползване на сауна или парна баня, в резултат на обилно изпотяване, както и от процеса на топлинно излъчване, във вътрешността на помещението се отделят токсини, флуиди и бактерии, които влияят негативно на дихателната система на човека. В този аспект вентилацията в сауната е важен фактор за подобряване на комфорта при ползването, освежава въздуха, намалява риска от увреждане на белите дробове и сърдечно-съдовата система. Вентилацията на сауната и парната баня допълнително подсилва здравословния ефект като допринася за ускоряване собствената лечебна активност на тялото и способността му да се възстановява.

Това е причината да разработим високо-температурен вентилатор специално за сауна и парна баня, който работи при температура до +140°С и влажност до 100% Предвидена е затваряща клапа, възпрепятстваща навлизането на студен въздух при изключен вентилатор.

Електродвигателят, корпусът, перката и клапата на вентилаторите се изработват от материали, които позволяват на уреда да работи при високата температура и влажност и да бъде монтиран непосредствено в помещението, без опасност от прегряване.

 

Trickle Impregnation Technology

  • Sealed motor against dust and moisture
  • Maximum isolation characteristics
  • Longlivity of the electric motor